Buitenschoolse kinderopvang De Buidel

De gemeente organiseert in De Buidel opvang voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs, voor en na school, op woensdagnamiddag en op schoolvrije dagen en vakantiedagen. De begeleiders zorgen voor een veilige omgeving en bieden spelimpulsen en activiteiten aan, zoals schilderen, koken, werken met klei, dansen, toneel, juwelen maken ... Vrije tijdsbesteding staat voorop: de kinderen kunnen vrij kiezen wat ze doen.

De peuters, de kleuters en de kinderen van het basisonderwijs worden zoveel mogelijk gescheiden van elkaar. Zo krijgt ieder kind optimale kansen en wordt het niet te druk voor de verschillende groepen. De kinderen kunnen steeds kiezen aan welke activiteit ze deelnemen. Daarnaast is er heel wat speelgoed, spel- en sportmateriaal om de kinderen te boeien. In de huiswerkruimte kunnen kinderen huiswerk maken.

Inlichtingen en inschrijvingen

Ieder kind dat naar De Buidel komt moet vooraf ingeschreven zijn. Daarvoor kun je steeds terecht bij Petra Boysen, de coördinator (petra.boysen@koekelare.be).

Tijdens de vakantieperiodes is inschrijven verplicht. Dat kan online vanaf een maand voor iedere vakantie tot twee weken voor die vakantie. 

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen vragen we om ook tijdens het schooljaar in te schrijven op schooldagen, zowel voor de voor- en naschoolse opvang als voor de opvang op woensdagnamiddag. Inschrijven is belangrijk om een goede en veilige werking van De Buidel te kunnen garanderen.

Tarieven

De vergoeding voor de opvang is gekoppeld aan de verblijfsduur. Sinds 1 januari 2018 gelden de volgende tarieven:

Op schooldagen:

  • 1 euro per begonnen half uur

Op schoolvrije dagen:

  • minder dan 3 uur aanwezig: 4 euro
  • tussen 3 en 6 uur aanwezig: 6 euro
  • meer dan 6 uur aanwezig: 11 euro

Op woensdagnamiddag wordt het goedkoopste tarief aangerekend, afhankelijk van de duur van de opvang. Wanneer er 2 of meer kinderen uit hetzelfde gezin op dezelfde dag gebruikmaken van de opvang, wordt er een korting van 25% toegekend op de totale dagprijs. De betaling gebeurt maandelijks via een overschrijving.

Elke dag nemen de kinderen een vieruurtje. In de opvang zijn een koek en een drankje te verkrijgen. Die kunnen ook van thuis worden meegebracht. Er zijn geen warme maaltijden. Op woensdagnamiddag en vakantiedagen moeten de kinderen hun boterhammen meebrengen.