Concert Augustijn met gratis frietjes (VOLZET!)

Gepubliceerd op donderdag 16 juni 2022 16.05 u.
Geen Koekelare Zingt op zaterdag 9 juli, wel een gratis optreden van Augustijn Vermandere (zoon van) en gratis frietjes met frikandel en saus voor iedereen! Hij komt in Koekelare zijn nieuwe plaat ‘kweethetnie’ voorstellen. VOLZET!

HET IS JAMMER GENOEG NIET MEER MOGELIJK OM TE RESERVEREN. ALLE BESCHIKBARE TICKETS ZIJN DE DEUR UIT... OOK DE AVOND ZELF ZIJN ER GEEN TICKETS MEER VERKRIJGBAAR.

Willem Vermandere heeft een bijzondere band met Koekelare. Getuigen daarvan zijn o.m. zijn indrukwekkende kunstwerk ‘De Drie Tjoolders’ aan de ingang van het Fransmansmuseum en werk van hem in Livry-Louvercy, de Fransmansgemeente in het departement Marne waarmee Koekelare verbroederd is. Daarom leek het de cultuurraad een goed idee om Willems zoon Augustijn – de nieuwe generatie – uit te nodigen voor Vlaanderen Feest! 2022.

Augustijn Vermandere bracht dit jaar ‘kweethetnie’ uit, zijn derde album in het West-Vlaams. Voorheen zong hij in het Engels onder de naam ‘Willemsson’. “’Ik weet het niet’ lijkt me vaak het enige zinnige antwoord dat je kan geven tegenwoordig, maar er zijn er maar weinig die dat durven”, aldus Augustijn. Hij deed zelf de opnames en nam alle instrumenten voor zijn rekening.

Het resultaat zijn 14 sfeervolle liedjes in het West-Vlaams, vol afwisseling, waaronder de singles ‘Mijn land’ (zowaar een cover van Willem), ‘Een klein gebaar’ (voor een overleden vriend), ‘Ja santé’ (met de virale video) en ‘Ossan zeer’ (de bijzondere bewerking van de Red Zebra-klassieker ‘I can’t live in a living room’, met Peter Slabbynck).

Augustijns invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach... dus voor elk wat wils!

Speciaal voor de Vlaamse feestdag van 11 juli trakteert de cultuurraad met gratis frietjes, frikandel en saus voor elke aanwezige. Tickets zijn gratis, mits reservatie vooraf. ‘Ja santé’… en alvast smakelijk!

Waar en wanneer? Zaterdag 9 juli om 20 uur, foyer cultuurzaal De Balluchon , Moerestraat 19 in Koekelare (bij mooi weer: in de tuin van Huis Proot)

VOLZET!

Meer info: cultuurentoerisme@koekelare.be of tel. 051 61 04 94