Start vvk Vlaanderen Feest! met Lien Willaert en Jan Verheyen

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 10.30 u.
Op de Vlaamse feestdag, donderdag 11 juli, zakken Lien Willaert en Jan Verheyen af naar Koekelare voor een avondvullende beleving. Jan brengt eerst zijn lezing ‘Het succes van de Vlaamse film?’, waarna het regisseurskoppel hun laatste film ‘Het geheugenspel’ voorstelt. De voorverkoop is gestart.

Om 18 uur trapt Jan Verheyen de avond op gang met zijn lezing over het succes – met vraagteken – van de Vlaamse film. De laatste tien jaar boomt de Vlaamse film als nooit tevoren. Onze films en regisseurs veroveren de wereld. Of lijkt dat alleen maar zo? Jan Verheyen (Dossier K., Zot van A., Het vonnis, Red Sandra, …) is insider en zelf succesregisseur. Hij scheidt mythe van werkelijkheid, zoekt een verklaring voor dit fenomeen, nuanceert en vervolledigt. En niet te vergeten: hij entertaint met anekdotes en raak gekozen fragmenten.

Wie naar de lezing komt, krijgt er meteen een gratis drankje bovenop. In de pauze trakteert de cultuurraad bovendien alle aanwezigen op een worstenbroodje om de grootste honger te stillen.

Vervolgens laten we ons om 20.30 uur zakken in het pluche van De Balluchon voor een heerlijk spannende filmavond. ‘Het Geheugenspel’ is de Vlaams-Nederlandse verfilming van het eerste gezamenlijke boek van Nicci French. Lien Willaert en Jan Verheyen durfden het aan om voor het eerst een boek van het beroemde schrijversduo in beeld te vatten. Het resultaat is minstens even spannend als het origineel!

Acteurs zijn o.m. Louis Talpe, Gilda De Bal, Lynn Van Royen, Vic de Wachter en Anna Verheyen.

Na de film blijven Lien en Jan nog even hangen, zodat je hen alles kan vragen wat je wil weten over het maken en het succes van deze film. Een unieke gelegenheid!

Praktisch:

17.15 uur - deuren open
18.00 uur - lezing Jan Verheyen: 'Het succes van de Vlaamse film?' + aansluitend Q&A
19.30 uur - pauze met gratis broodje voor alle tickethouders
20.30 uur - filmvertoning in regie van Lien Willaert en Jan Verheyen: Het geheugenspel + aansluitend Q&A

Toegang: gratis – reservatiekost 2 euro (één ticket voor lezing en film, gratis drankje voor wie meteen naar de lezing komt)

Reserveer hier je tickets