Vaccinatiecentrum verhuist

Gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2021 12.55 u.
Vaccinatiecentra van eerstelijnszone Houtland en Polder fusioneren en verhuizen naar huisartsenwachtpost in Torhout

De vaccinatiecentra in Gistel (Zomerloos) en Torhout (De Mast) bouwen hun werking af en verhuizen vanaf donderdag 9 september naar de huisartsenwachtpost in Torhout. Deze wachtpost bevindt zich naast het ziekenhuis AZ Delta in de Sint-Rembertlaan 21.

Iedere inwoner (ouder dan 12 jaar) heeft al de kans gekregen om beide prikken in De Mast of Zomerloos te laten zetten. Het zijn dus enkel de herkansers die doorverwezen worden naar de huisartsenwachtpost.

Het callcenter verhuist mee en blijft bereikbaar op het gekende nummer 0800 29 668.

Met de verhuis kunnen de zalen terugkeren naar hun originele functie als polyvalente zaal waar verschillende socio-culturele activiteiten kunnen plaatsvinden.

Wat betekent dit voor jou, als je je nog wilt laten vaccineren?

 Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark die hun eerste prik nog laten plaatsen op ten laatste 13 augustus, kunnen zich nog volledig laten vaccineren in de Mast.

Voor de inwoners van Gistel, Oudenburg en Ichtegem moet hun eerste prik ten laatste op 12 augustus geplaatst worden.

Als jouw eerste prik na die datum valt, zal je voor je tweede prik naar de huisartsenwachtpost in Torhout moeten.

Je volledig laten vaccineren voor 9 september heeft dus alleen maar voordelen!

Waarom is de tijd tussen de eerste en tweede Pfizerprik ingekort?

De wachttijd tussen de eerste en de tweede dosis van het Pfizer-vaccin bedroeg vijf weken. Voor iedereen in Vlaanderen die na 13 juli uitgenodigd wordt voor dit vaccin, wordt de termijn ingekort tot drie weken. Op die manier zijn de 12- tot 15-jarigen volledig gevaccineerd voor de start van het nieuwe schooljaar. Kinderen die door vakantieplannen niet kunnen ingaan op hun eerste uitnodiging, krijgen eind augustus of in september een herkansing.

De verkorting van de termijn tussen de twee dosissen beïnvloedt de werkzaamheid van het vaccin niet. Het is vooral belangrijk dat de twee dosissen worden toegediend binnen de drie tot vijf weken om een zo hoog mogelijke bescherming te bieden.

Sinds 19 juli kunnen ook jongeren tussen 12 en 15 jaar zich aanmelden op de reservelijst QVAX. Op die manier kunnen ze sneller uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren.

 Bron: nieuwsbrief 30 juli 2021 Belgian Vaccination Toolbox

Meer info:

 Voor een overzicht van de vaccinatiegraad per eerstelijnszone verwijzen we graag door naar https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller.

Algemene informatie over vaccineren is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be.

Voor meer info kan je ook steeds terecht bij de burgemeesters van de zes betrokken gemeentes van de eerstelijnszone Houtland en Polder (Torhout, Koekelare, Kortemark, Gistel, Ichtegem en Oudenburg) en bij de voorzitter Romina Vanhooren.