Vaccinatiecentra

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021 16.43 u.
De komende maanden zullen de inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark zich tegen het coronavirus kunnen laten inenten in De Mast in Torhout.

Inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg zullen dan weer terecht kunnen in Vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel. Dit werd zopas afgesproken in een overleg tussen de zes betrokken burgemeesters van de eerstelijnszone Houtland en Polder.

Daarmee liggen de locaties van de twee vaccinatiecentra voor onze eerstelijnszone ook definitief vast. Voor de keuze van de locaties is het belangrijk dat de beschikbare zaal voldoende groot is om de hele operatie degelijk en veilig te kunnen uitrollen, vlot toegankelijk en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

We citeren de voorzitster van de ELZ Romina Vanhooren en de zes burgemeesters van Gistel, Ichtegem, Koekelare, Oudenburg, Kortemark en Torhout:

“In eerstelijnszone Houtland en Polder zetten we alles op alles om zoveel mogelijk inwoners te kunnen vaccineren. We kiezen daarom voor 2 vaccinatiecentra in Torhout (De Mast) en Gistel (Vrijetijdscentrum Zomerloos). Zo zorgen we ervoor dat de inwoners uit onze eerstelijnszone geen grote verplaatsingen dienen te maken. De sites zijn bovendien groot en bieden de nodige voorzieningen.”

Niet iedereen raakt echter zomaar op eigen houtje in een vaccinatiecentrum, en al zeker niet als dat zich niet in de eigen gemeente bevindt. Daarom zullen er ook enkele flankerende maatregelen worden genomen aangezien het de bedoeling is dat mensen veilig, vlot en zoveel als mogelijk in het vaccinatiecentrum geraken. Deze worden in de komende weken verder uitgewerkt en gecommuniceerd naar de brede bevolking. Zo streven we met onze zone naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent.

Het is nu nog wachten op verdere richtlijnen in verband met het inboeken van een afspraak om je te laten vaccineren.

De komende dagen zal er ook een oproep verspreid worden voor vrijwilligers, hou zeker ook de sociale media en websites van de respectievelijke gemeentes in het oog!

Wie meer info wenst over het vaccin, kan terecht op de website www.laatjevaccineren.be.