Tentoonstelling 10 jaar Käthe Kollwitz Museum

Gepubliceerd op dinsdag 23 april 2024 10.33 u.
Vanaf 18 mei komen 5 Duitse kunstenaars hun visie voorstellen op het nog altijd verwoeste WOI-landschap rond Verdun. Welkom op deze boeiende en relevante expo in het kader van 'Landscapes' en '10 jaar Käthe Kollwitz Museum'.

De achtergebleven oorlogssporen in het landschap rond Verdun blijven kunstenaars inspireren. Deze tentoonstelling is in Duitsland opgezet voor de honderdste verjaardag van het einde van WOI en komt nu naar Koekelare.

Een samenwerking van Thomas Hadelich (grafiek), Friederike Nottrott (keramiek- en glasdesign), Bernd Papke (schilderkunst), Katrin Ruhnau (objecten en collages) en Chris Wohlfeld (fotografie). Dit werk heeft ergens met oorlog te maken, maar is verder ook poëtisch of overstijgt de originele wapenachtergrond.

Er is ook een link met de affiche voor de ‘Socialistische Arbeidersjeugd’ in Leipzig die Käthe Kollwitz creëerde en waarschijnlijk de bekendste Duitse anti-oorlogsaffiche tot nu toe is. Een jongeman schreeuwt hartstochtelijk de leuze: "Nooit meer oorlog!" Helaas mogen we het bijwoord 'nooit' (alweer) schrappen.

Met de huidige situatie in Gaza en Oekraïne is oorlog terug in ons leven en moeten wij als maatschappij opnieuw werk maken van vrede, empathie en liefde voor elkaar. Deze tentoonstelling wil daar expliciet toe bijdragen.

Toegangsprijs:

gratis (inbegrepen in museumbezoek aan gereduceerd tarief van 3 euro)

Klik hier voor meer info