Telefonische hulp bij invullen van belastingsaangifte 2021

Gepubliceerd op donderdag 6 mei 2021 16.23 u.
De hulp bij de belastingsaangifte wordt dit jaar opnieuw telefonisch én op afspraak georganiseerd door de FOD Financiën.

In de maand april namen medewerkers van de FOD Financiën proactief telefonisch contact op met de personen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen. Dat eerste contact diende alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf vindt per telefoon plaats in de maanden mei en juni.

Vanaf 5 mei kunnen personen, die in april niet telefonisch bereikt konden worden en/of personen die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf met de FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken. Vanaf 5 mei wordt ook gestart met het effectief invullen van de aangiften via de telefoon.

Toegang tot je (voorstel van vereenvoudigde) aangifte

Om toegang te krijgen tot je aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte, ga je naar MyMinfin.be en meld je je aan:

  • Ofwel met itsme®
  • Ofwel met de je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Voorstel van vereenvoudigde aangifte

Wanneer je een voorstel van vereenvoudige aangifte ontvangt, kijk je je gegevens na.

Zijn je gegevens juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin.be, ofwel via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Raadpleeg www.financien.belgium.be/nl/particulieren of neem contact op met de medewerkers van de FOD Financiën via 02 572 57 57, elke werkdag van 8u30 tot 17u00.

Digitale en beveiligde brievenbus

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer jouw eBox op www.doemaardigitaal.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.