Sint-Martinusinstituut (SMIK)

Onze ‘duurzame held’ is iemand die heel belangrijk is op school, maar nooit in de schijnwerpers staat. Onze opvoeder Bart Decaestecker opent elke morgen als eerste de school en ontvangt de eerste leerlingen. Meestal is hij ook de persoon die ’s avonds alle deuren sluit.

Hij is een luisterend oor voor veel leerlingen en leerkrachten. Bart zorgt ervoor dat ‘verloren voorwerpen’ toch teruggevonden worden. Lockers worden geopend, wanneer een leerling zijn sleutel vergat. Bart zorgt voor een goede studiesfeer tijdens de avondstudies en de studies op woensdagmiddag. Op onze groene speelplaats kunnen de leerlingen onder Barts waakzaam oog op een actieve of mindere actieve manier ontspannen. Kleine en grote conflicten worden door hem opgelost. Bart zorgt ook voor veel praktische oplossingen: leerkrachten kloppen bij hem aan wanneer een beamer of ander toestel niet werkt. Bart lost dit altijd op.

We kunnen zo nog verder gaan met onze opsomming, maar het zal wel duidelijk zijn dat deze ‘duurzame held’ op zijn manier zorgt voor kwaliteitsonderwijs op onze school. SMIK, een school waar elke leerling, leerkracht of andere persoon telt!