Opnieuw Techniekacademie vanaf september

Gepubliceerd op donderdag 21 juni 2018 10.20 u.
Zit je in het 5de of 6de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Koekelare ideaal voor jou!

In een leuke sfeer zal je heel wat leren. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en maakt een aantal technische systemen.

Van 19 september tot 12 december kunnen kinderen uit het 5de en 6de leerjaar opnieuw deelnemen aan 12 workshops van de Techniekacademie Koekelare, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

De workshops brengen kinderen op een unieke manier in contact met chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. 2 techniekmentoren begeleiden hen daarbij. Ook een actief bedrijfsbezoek staat op het programma, net als een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 8 september, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu al via www.techniekacademie-koekelare.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt € 70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2de kind van hetzelfde gezin is er € 10 korting. Je kunt ook punten sparen via de UITpas.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Koekelare nog een aantal bedrijfspartners. Interesse? Naam contact op met sabine.poleyn@vives.be.

Meer info

  • www.techniekacademie-koekelare.be
  • Rik Hostyn, – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES en coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen, rik.hostyn@vives.be of 0496 54 86 34
  • schepen van Onderwijs Jessy Salenbien, 0478 32 45 25 of salenbien.jessy@telenet.be