Omleiding lijnbus op Lijn 55 (Leke - Brugge) vanaf 8 augustus

Gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2022 16.03 u.
Door de geplande werken in de Oostmeetstraat, Catstraat, Lekestraat en Sterrewegel, zal de lijnbus op Lijn 55 (Leke - Brugge) vanaf 8 augustus 2022 het normale traject niet kunnen volgen.

De Lijn voorziet gedurende de volledige duur van de werken (ongeveer anderhalf jaar) een omleiding via Moere (zie kaartje op deze pagina). 

Verder zijn er vanaf de start van het nieuwe schooljaar op 1 september 2022 ook omleidingen op lijn 51 en 53 ten gevolge van de werken: 
Lijn 51: Ichtegem-Koekelare-MMI:
- Richting MMI zal de bus die normaal naar De Mokker rijdt vanaf het rondpunt (fontein) rechtsaf naar de lichten rijden, daar linksaf draaien en via de markt terug naar het rondpunt rijden om dan normale reisweg te rijden. De andere bus die via Bovekerke rijdt zal zoals voor de werken rijden. ’s Avonds zal deze bus ook de Markt bedienen alvorens naar Ichtegem te rijden.
- Op dinsdag (= marktdag van 5 tot 14 uur) rijden beide bussen van het rondpunt (fontein) onmiddellijk linksaf richting Belhutte.

Tip voor leerlingen van De Mokker: je kanin plaats van naar Koekelare te gaan voor de bus ook naar het Arboretum gaan om daar de bus te nemen die via Bovekerke rijdt.

Lijn 53: Koekelare-Oostende:
- Deze rit start zoals gewoonlijk aan Koekelare Markt en rijdt via de lichten naar Moere.
- Op dinsdag (marktdag van 5 tot 14 uur) start de bus niet op de Markt maar aan het rondpunt (fontein) en rijdt via de Ringlaan naar de lichten en dan rechtsaf richting Moere.
 

Meer info over de omleidingen van de lijnbussen via https://www.delijn.be/nl/lijnen/

Meer info over de vernieuwing van de Oostmeetstraat, Catstraat, Lekestraat en Sterrewegel, lees je hier.