Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Gepubliceerd op dinsdag 28 januari 2020 13.36 u.
‘Tournée Minérale’ komt terug! In februari loopt deze gezonde campagne opnieuw en kan ook jij eraan meedoen. De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om een maand geen alcohol te drinken.

Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Dat heeft zo zijn voordelen. Sommige mensen slapen beter, anderen hebben duidelijk meer energie, …Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel. Redenen genoeg dus om mee te doen.

Ook gemeente en Sociaal Huis Koekelare gaan terug de uitdaging aan!

Wij slaan de handen in elkaar met de lokale horecazaken. Tijdens de maand februari bieden zij voldoende alcoholvrije alternatieven én een mocktail (alcoholvrije cocktail) aan. Je kunt de deelnemende horecazaken herkennen aan het Tournée Minérale-label. De deelnemende horecazaken in Koekelare zijn Bowling De Goe Smete, De Monroe, Dag en Dauw, Het Hemelsbreed Verschil en De Blaaspijp.

Doe mee! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en gratis inschrijven kan via www.tourneeminerale.be. Sluit je aan bij ons team ‘Gemeente en Sociaal Huis Koekelare’.

Meer info: Stijn Ramboer – schepen voor Gezondheidspreventie – dhr.stijn.ramboer@gmail.com – 0485 63 92 65.