Nieuwe parking voor het Koekelarebos

Gepubliceerd op maandag 4 juli 2022 9.08 u.
In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos wordt de parking van het Koekelarebos volledig heraangelegd. Na de herinrichting zullen we de bezoekers nog beter kunnen ontvangen.

De parking was in slechte staat. Er zullen extra wagens kunnen staan en er komt een aparte plaats voor minder mobiele bezoekers en voor fietsers. De parkeerplaatsen worden in grinddallen aangelegd, zodat regenwater in de bodem kan indringen. Dat is belangrijk voor de bomen en planten van het bos. Er worden ook nieuwe zitbanken geplaatst om de bezoekers nog beter te verwelkomen. Zo zal het geheel ook mooi geïntegreerd worden in de omgeving.

Het Koekelarebos ligt er op het eerste gezicht wat versnipperd bij, maar met zijn in totaal 70 ha bos is het er bijzonder mooi om te wandelen. De meest bekende boom is er de Koekelare den. Er groeien ook machtige zomereiken van meer dan 200 jaar oud en er is een 8 ha groot arboretum met speelbos.

Tijdens de werken zal de parking tijdelijk afgesloten worden. De parking van het Arboretum (Bovekerkestraat 9) blijft beschikbaar. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Zonder tegenslagen, zullen de werken tegen eind augustus wellicht opgeleverd kunnen worden.

Meer info