Rioleringsproject Sterrestraat

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2021 15.41 u.
Aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel Sterrestraat tussen de Nieuwstraat en Brugse Heirweg 19.

Aquafin ontwerpt een rioleringsproject in de Sterrestraat. We leggen een vuilwaterriool aan, die het afvalwater zal afvoeren naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Koekelare. Daar wordt het afvalwater na zuivering geloosd in de Donkbeek. Het regenwater wordt afgekoppeld van het vuilwater en aangesloten op de Westbeek. 

De gemeente Koekelare en Fluvius maken van deze werken gebruik om de rijweg te vernieuwen en nieuwe riolering aan te leggen in de zijstraten van de Sterrestraat (namelijk Hoogkwartier, 2 zijtakken van de Sterrestraat en de Sterrewegel).

Door de geldende coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om een fysieke infovergadering te organiseren. Daarom werd alle informatie over dit project in 3 filmpjes vervat die je hieronder kan bekijken. 

Inleiding door burgemeester

Toelichting deel 1 - Studiebureau Jonckheere 

Toelichting deel 2 - Studiebureau Jonckheere

Nog vragen over het project? Neem contact op met Bart Inghelbrecht, hoofd Technische Dienst via bart.inghelbrecht@koekelare.be of op het nummer 051 61 04 93. Doe dit uiterlijk tegen 30 april 2021. Let wel: Bart is de eerste week van de paasvakantie met verlof (5 - 9 april).