Vanaf nu: museumbezoek met Doedeldegustatie!

Gepubliceerd op dinsdag 4 juli 2023 14.18 u.
De gerenoveerde Brouwerij Christiaen werd 30 jaar geleden verkozen tot eerste 'Vlaams Monument'. In dit kader kocht de gemeente een unieke collectie originele promomaterialen. Deze kan je nu bewonderen in de tankkelder. Je degusteert er ook een Doedel na je museumbezoek.

De brouwerij-mouterij Christiaen dateert oorspronkelijk van 1807. Het industrieel complex heeft haar huidig uitzicht gekregen omstreeks 1878. Er werd bier en limonade gebrouwen tot 1968. De gemeente kocht de site, die volledig in verval was, aan in 1984 en in 1985 werd ze beschermd als monument. In het voorjaar van 1990 startte de restauratie en op 12 juni 1992 vond de plechtige opening plaats.

Op 11 september 1993 mocht Koekelare de eerste Vlaamse Monumentenprijs in ontvangst nemen voor deze renovatie. Dat was niet alleen voor de geslaagde restauratiewerken, maar ook voor de nieuwe invulling die gegeven werd aan dit industrieel erfgoed.

Speciaal voor de 30ste verjaardag kocht de gemeente recent een unieke reeks authentieke promomaterialen van Brouwerij Christiaen. De collectie bestaat uit 4 grote emailborden waaronder 1 extreem zeldzaam, een blikken reclamepaneel, een spiegel, een kortonnen reclamebord, een lichtreclame, een kader met affiche, een kalender, heel wat etiketten, zeldzame glazen, asbakken, speelkaarten en bierviltjes.

De collectie kan je bewonderen in de vroegere tankkelder van de brouwerij. Er is ook een 'cafeetje' van vroeger rond gebouwd dat de sfeer van toen helemaal terug oproept. In dit authentieke kader kan je vanaf nu een Doedel degusteren op het einde van je museumbezoek. Kom af en laat je terug meevoeren naar de tijd van de actieve Brouwerij Christiaen!

Een aansluitende Doedeldegustatie in de vernieuwde tankkelder kan je bij je regulier ticket boeken aan 3 euro. Inwoners van Koekelare kunnen de musea gratis bezoeken.