Logo en huisstijl

Koekelare heeft sinds enkele jaren het huidige gemeentelogo en een bijhorende huisstijl.

Wat is het logo?

Het wapenschild van Koekelare vormde de basis van het logo. De 3 bollen (verwijzend naar zilveren bezanten of munten geslagen door de Byzantijnse keizer) werden 1 cirkel. Daarop werd de K geprojecteerd. Zo ontstonden 3 vormen, die symbool staan voor Koekelare / De Mokker en de deelgemeenten Bovekerke en Zande.

Koekelare kent zijn mensen

De baseline 'Koekelare kent zijn mensen' verwijst naar wat de gemeente voor haar inwoners betekent. De mensen van Koekelare zijn trots op hun dorp. Ze wonen hier graag. Er is altijd leven in de brouwerij, ook letterlijk. Koekelarenaren hebben respect voor de gemeente en voor elkaar. Iedereen kent iedereen en er is een bloeiend verenigingsleven. Kortom: Koekelare kent zijn mensen.

Huisstijl

De huisstijl is meer dan het logo alleen en is de visuele identiteit van de gemeente. Ook andere kenmerken zoals de kleuren en het lettertype behoren tot de huisstijl. Met de huisstijl streven we naar een uniforme, herkenbare en heldere communicatie. De huisstijl vind je in alle communicatiekanalen terug, zoals het informatieblad De Roepsteen, deze website, brochures en brieven.