Koekelare zingt 2022

Gepubliceerd op woensdag 30 maart 2022 16.24 u.
Velen zullen het zich nog herinneren. In 2004, 2005 en 2006 organiseerde het lokaal bestuur Koekelare al eens de zangavond/-wedstrijd ‘Koekelare zingt’. Telkens een groot succes met grote opkomst en leuke zangprestaties van mensen uit eigen gemeente.

Praktisch en logistiek was het één en ander toch wel zwaar om dit jaar na jaar verder te kunnen realiseren (sporthal omtoveren tot evenementenhal, opbouw podium en decor, vrijwilligers, …). Er kwam dus tot op heden geen vierde editie.

Echter, nu we beschikken over de cultuurzaal De Balluchon en aangezien de cultuurraad het idee opperde om dit origineel zangfeest te organiseren ter gelegenheid van 11 juli, slaan we nu de handen in elkaar om het nog een keer te doen. 

‘Koekelare zingt’ moet in eerste instantie een ontspannende avond worden voor en door Koekelarenaren, maar het is zeker ook een wedstrijd. Er zal een onafhankelijke vakjury aanwezig zijn om de prestaties te beoordelen en punten toe te kennen. Er wordt ook een aantrekkelijke prijzenpot voorzien.

Al wie zich geroepen voelt om die avond live een lied te komen zingen en om mee te dingen naar eeuwige roem als ‘beste’ zanger(es) van Koekelare van 2022, kan zich vanaf nu inschrijven en krijgt daarvoor de tijd tot eind mei.

Elke deelnemer wordt in de aanloop naar het gebeuren zoveel als nodig gecoacht door Johan Catteeuw. Onder deze coaching vallen onder meer: keuze van het nummer, juist tempo en toonhoogte vastleggen, repetitie-usb of cd afleveren en diverse repetities individueel en/of in groep.

De voorwaarden om te mogen deelnemen zijn:

  • Er wordt live gezongen op een muziekband;
  • Zingen kan in elke taal, ook dialect;
  • Eigen nummers of bewerkingen en vertalingen kunnen;
  • Live begeleiding kan, maar dan enkel met gitaar of keyboard/elektrische piano (om praktische redenen geen ‘bands’);
  • Je werd of wordt minstens 16 jaar in de loop van 2022;
  • Zingen in duet of trio kan;
  • Deelnemen kan enkel voor wie gedomicilieerd is in Koekelare;
  • Deelnemen is gratis, doch van elke deelnemer wordt verwacht 20 toegangskaarten te verkopen (kaarten kosten € 5 en zijn ook los te verkrijgen bij de organisatie).

‘Koekelare zingt’ vindt plaats op zaterdag 9 juli om 20 uur in de Balluchon, Moerestraat 19 in Koekelare. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 1 mei via de deelnemende kandidaten en aan het onthaal van het gemeentehuis.

Wens je in te schrijven, contacteer de dienst cultuur via 051 61 04 94 of franky.vantyghem@koekelare.be