Kansenpas

De Kansenpas Koekelare is er om mensen te motiveren zich lid te maken van een Koekelaarse sportclub of deel te nemen aan de speelpleinwerking, ondanks de financiële drempel die ze ondervinden.

Hoe aanvragen?

Om na te gaan of je in aanmerking komt voor de Kansenpas, richt je je tot het Sociaal Huis. Zij toetsen de voorwaarden af en bezorgen al dan niet de Kansenpas. 

Wie komt in aanmerking?

Voldoe je aan deze voorwaarden, dan kan je gebruikmaken van de Kansenpas:

  • je hebt recht op de regeling voor verhoogde tegemoetkoming (RVV)
  • je hebt een laag inkomen of schuldenlast (budgetbeheer, budgetbegeleiding, schuldbemiddeling en collectieve schuldenregeling) 

Lidgeld sportclub

Met de Kansenpas kan je lid worden van een Koekelaarse sportclub en betaal je hiervoor slechts 40% van het totale lidgeld. De overige 60% wordt bijgepast via subsidies. Jij betaalt jouw aandeel in het lidgeld aan de sportdienst. De gemeente stort het totale lidgeld dan door aan de sportclub.

Speelpleinwerking

Voor de speelpleinwerking volstaat het de Kansenpas bij de inschrijving te laten zien aan de hoofdmoni. Je krijgt dan onmiddellijk het voordeeltarief en betaalt slechts de helft van het inschrijvingsgeld. De Kansenpas geeft enkel korting op het inschrijvingsgeld, niet op de bijdrage voor extra activiteiten (zwemmen, daguitstappen,…). Voor deze extra activiteiten kan je terecht bij het Sociaal Huis.