‘Ik zomer West-Vlaams in Koekelare’

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020 10.54 u.
De Provincie West-Vlaanderen stimuleerde steden & gemeenten in te zetten op een West-Vlaamse zomer met extra beleving op een coronaveilige manier. Ook Koekelare doet ook haar duit in het zakje.

Aangezien de Balluchon enkele maanden verplicht de deuren moest sluiten, willen we deze zomer een stukje cultuur voor een familiepubliek gratis naar buiten brengen op unieke (erfgoed)locaties, verspreid in tijd & ruimte. Aan iedere voorstelling zijn trouwens leuke extra’s gekoppeld…

Koekelare zet de komende zomermaanden in op ontspannende, ludieke, artistieke en leuke theatervoorstellingen buiten voor een familiepubliek. Naast de voorstelling op zich, valt er ook nog heel wat te beleven. Denk aan onder meer een leuke picknick, wandelingen en fietstochten, gratis bezoek van enkele musea, een lokaal natje & droogje…

Hieronder vind je alvast een beknopt overzicht van wat er tijdens de zomermaanden op de planning staat:

Zondag 5 juli: ‘De Verkleedkoffer’ op de site van het Lange Max Museum + picknick

Voorstellingen om 11u – 12u – 13u (25’ per voorstelling)

Een vrolijke interactieve voorstelling met veel grappen, maskerspel én live muziek op een unieke site. Theater en muziek vloeien naadloos in elkaar over…

Neem je eigen picknickkleedje mee en laat je verrassen door een compleet verzorgde picknick op een prachtige plek. Picknicken kan zowel voor of na de voorstelling. Volwassenen: 10 euro / 3-12 jaar: 6 euro. Bestellen kan voor 1 juli via cultuurentoerisme@koekelare.be

Nadien kun je het Lange Max Museum bezoeken en zelf de Lange Max wandelroute (3,5 km) afstappen met bijhorend kaartje. Ieder gezin krijgt ook een bon t.w.v. een inkomticket voor het Lange Max Museum.

Zondag 2 augustus: ‘Gekke Jorre’ op de Brouwerijsite

Voorstelling om 14u (45’)
Tijdens de animatieshow proberen de kinderen samen met ‘Gekke Jorre’ een groot visueel spektakel neer te zetten. Een doldwaze show voor groot en klein, energierijk en met het accent op amusement!

Achteraf kun je ofwel gratis het Fransmansmuseum en/of Käthe Kollwitz Museum bezoeken of deelnemen aan fiets- of zoektocht. Iedere aanwezige krijgt een bonnetje om in een lokaal café of restaurant te besteden.

Zondag 16 augustus: ‘Tres Loco’s’ in de tuin van Huis Proot

Voorstellingen om 11u – 13u – 14u (30’ per voorstelling)

De drie heren combineren muziek, acrobatiek en jongleren op zeer hoog niveau. De vrolijke en meeslepende liedjes vormen de basis van deze hoogst vermakelijke act. Ze klimmen op elkaar en jongleren met instrumenten…

Wie wil kan op speurtocht in Koekelare aan de hand van enkele foto’s. Iedere aanwezige krijgt een bonnetje om in een lokaal café of restaurant te besteden.

Om alles volgens de coronamaatregelen te organiseren is het aantal deelnemers per voorstelling gelimiteerd. Vooraf inschrijven is dus verplicht en kan via www.ticketwinkel.be/balluchon. Daar vind je ook alle praktische informatie terug. De activiteiten zijn gratis.

In het najaar (vanaf halverwege september) komt er nog een project waarbij (amateur)kunst te zien zal zijn bij lokale handelaars. Meer informatie volgt later.

Deze activiteiten kaderen binnen het project ‘Ik zomer West-Vlaams’ van de provincie West-Vlaanderen. Het volledige programma vind je via www.ikzomerwestvlaams.be.