Landscapes Koekelare: volg de gele lintjes

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023 16.16 u.
In het kader van het themajaar 'Landscapes | Feel Flanders Fields' werkte Koekelare een fantastische belevingstocht uit. Honderden gele lintjes wijzen je de weg langs 11 locaties vol verrassingen!

De belevingstocht 'Het Lint' voert je langs 11 locaties, van de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo tot aan het Lange Max Museum. Op elke locatie met een link naar de Eerste Wereldoorlog staat een bord met uitleg. Meer achtergrond, foto's, liedjes, … vind je in de ErfgoedApp (zoeken naar: Landscapes Koekelare - Het Lint).

De tocht wordt bewegwijzerd met gele lintjes, verwijzend naar het liedje 'Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree'. Daarin vraagt een gevangene om een geel lintje in de boom te knopen als hij nog welkom is bij zijn terugkeer. Wanneer hij thuiskomt, hangt de boom vol gele lintjes…

De route is terug te vinden via RouteYou onder de naam 'HET LINT_Landscapes Koekelare':

klik hier

Eén van de hoogtepunten langs het traject is de blootlegging van het Duitse oefenterrein in Koekelarebos dat sedert de Eerste Wereldoorlog al die tijd onder de grond is blijven zitten. Een must-see! Er staan ook twee nieuwe (tijdelijke) kunstwerken langs het parcours.

De folder met een wegbeschrijving van 'Het Lint' kan je hieronder downloaden. Hij is ook verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme & Cultuur.