Help mee onze gemeente te vergroenen

Gepubliceerd op woensdag 22 september 2021 15.28 u.
Om de aanplant van kleine landschapselementen te stimuleren, organiseren we een gezamenlijke aankoop van plantpakketten. De gemeente subsidieert een deel van de aankoopkost waardoor het tarief heel voordelig wordt.

Veel kleine landschapselementen (kle's) zoals hagen, houtkanten, kleine bosjes in onze regio zijn verdwenen. Kle’s hebben niet enkel een ecologische functie, ze maken het landschap ook visueel aantrekkelijk. Daarom voorziet de gemeente streekeigen plantmateriaal wat inhoudt dat de planten beter zijn aangepast aan de lokale omstandigheden. De plantpakketten kunnen aangekocht worden door inwoners die wonen in agrarisch gebied, natuurgebied of woongebied
met landelijk karakter.

Welke types plantgoed worden aangeboden door de gemeente:


• Verschillende soorten jong plantgoed in pakketten van 20 planten aan € 5/plantpakket.
• Verschillende types hoogstambomen in pakketten van 5 bomen aan € 40/plantpakket.
• Verschillende types hoogstamfruitbomen in pakketten van 5 bomen aan € 50/plantpakket.

Interesse?


Het volledige reglement en de aanvraagformulieren vind je hier terug. Bestellingen dienen doorgegeven te worden aan de milieudienst tegen uiterlijk 1 november. Het plantgoed kan dan later opgehaald worden op enkele vastgelegde datums.

Inwoners die niet in aanmerking komen voor de plantpakketten van de gemeente, omdat ze bijvoorbeeld in woongebied wonen, kunnen er alsnog bestellen via de groepsaankoop van het regionaal landschap. Meer info vind je op www.behaagjetuin.be.