Haal je peukentasje in het gemeentehuis

Gepubliceerd op woensdag 9 november 2022 13.48 u.
Er bestaan tegenwoordig handige 'peukentasjes'. Daar kunnen tot 5 sigarettenpeuken in, die je zo kan bijhouden tot je een vuilnisbak of asbak vindt. Het peukentasje zelf kan je eindeloos hergebruiken. Je kan deze komen ophalen bij ons in het gemeentehuis.

Peuken op straat. Ze liggen overal en ze zijn heel moeilijk op te ruimen. Het duurt jaren vooraleer ze vergaan en zelfs dan laten ze nog heel wat chemicaliën achter in de natuur. Eén peuk kan tientallen liters water vervuilen. En op straat ligt er helaas niet één peuk. Er liggen er veel. Héél veel. Daarom staat de aanpak van sigarettenpeuken bovenaan het prioriteitenlijstje in de strijd tegen zwerfvuil. Onze belangrijkste partners in deze strijd zijn... de rokers.

Rook je af en toe een sigaret? Gooi je peuk dan in de asbak of gedoofd in de vuilnisbak, want op straat zorgt ze voor meer hinder dan je denkt. Bovendien is een peuk weggooien een vorm van zwerfvuil die bestraft kan worden met een GAS-boete.

Niet meteen een asbak of vuilnisbak in de buurt? Houd de peuk dan bij tot je er eentje vindt. Om de rokers daarin bij te staan, bestaan er tegenwoordig handige 'peukentasjes'. Daar kunnen tot 5 peuken in, die je zo kan bijhouden tot je een vuilnisbak of asbak vindt. Het peukentasje zelf kan je eindeloos hergebruiken. Je kan deze komen ophalen bij ons in het gemeentehuis.