Gratis lezing IOED Polderrand over funerair erfgoed

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 9.55 u.
De intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) Polderrand organiseert op dinsdag 22 oktober een gratis lezing rond funerair erfgoed in de Balluchon in Koekelare. Kunsthistorica Tamara Ingels richt er zich tot het brede publiek dat meer wil te weten komen over funerair erfgoed.
Kunsthistorica Tamara Ingels is dr. in de Archeologie en Kunstwetenschappen. Ze werkt als funerair consulent rond inventarisatie, bewaring en ontsluiting van funerair erfgoed. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen en vormingen over kunst, cultuur en erfgoed. Met haar voordracht richt ze zich tot het brede publiek dat meer te weten wil komen over funerair erfgoed. Ze laat je kennismaken met zowel de funeraire geschiedenis, de symboliek en de verschillende soorten graftekens, de zorg voor het funerair erfgoed als de wetgeving.

De toegang tot deze lezing is gratis maar inschrijven is verplicht.

IOED Polderrand

Deze lezing van IOED Polderrand -een samenwerking tussen Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Kortemark en Koekelare- kadert in het themajaar rond funerair erfgoed. De intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst wilt dit bijzondere erfgoed zo integraal mogelijk benaderen: onder meer inventarisatie, behoud & beheer en valorisatie komen aan bod. Dit najaar verschijnt overigens de tweede editie van de Polderkrant, die ook volledig in het teken van funerair erfgoed staat. Benieuwd naar meer? Surf dan naar www.polderrand.be voor een overzicht van alles wat deze IOED behelst.

Praktische informatie
  • 22 oktober 2019 – Start 19.30 u
  • Cultuurzaal, De Balluchon – Moerestraat 19, 8680 Koekelare
  • Gratis toegang
  • Reserveren verplicht via ticketwinkel.be/balluchon of 051/61 04 94
  • Organisatie : IOED Polderrand i.s.m. cultuurdienst Koekelare