Start nieuwe fotowedstrijd: KLEUR in Koekelare

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei 2024 10.04 u.
De nieuwe fotowedstrijd is van start gegaan! Het thema kwam als vanzelf aangewaaid in dit drukke verkiezingsjaar waarin we allemaal ‘KLEUR’ moeten bekennen. Loop geen blauwtje, bekijk Koekelare door een roze bril en geef je foto’s groen licht!

De fotowedstrijd van de cultuurraad Koekelare loopt van 1 mei tot en met 1 oktober en heeft als thema 'Kleur in Koekelare'.

Het onderwerp is heel breed en staat open voor interpretatie. Alles kan, als het maar kleur bevat of kleurrijk is en de foto’s natuurlijk ook – zoals altijd – op het grondgebied van Koekelare gemaakt zijn.

Kijk eens op een andere manier naar je omgeving, het straatbeeld, de natuur, … Een gezicht, een gerecht, een in Koekelare vervaardigd product, een opvallend huis, kleurrijk geklede dame of heer, kunstwerk, bloem of plant die in bloei staat, … Wie creatief is zal zeker wel iets origineels vinden.

Alleen een wit blad papier ligt moeilijker, want wit is afwezigheid van kleur. Maar van zodra er iets op getekend of geborsteld is, kan het natuurlijk weer wel… Kleur is – naast compositie en onderwerp – een bepalende factor bij een foto, zij het nu als centraal element of subtiel in het beeld aanwezig.

Beken jij ook kleur? Loop dan geen blauwtje, bekijk Koekelare door een roze bril en geef je foto’s groen licht!

Foto: wolken in het rood (c) Greta Van Rompaey

Meer info, het volledige wedstrijdreglement en het deelnameformulier vind je in de folder hieronder. Een geprinte versie is beschikbaar in het gemeentehuis en bij de Dienst Toerisme / Bibliotheek.