Fotowedstrijd 2023: thema 'Nieuw leven'

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023 16.05 u.
De fotowedstrijd 2023 is gestart. Onder de noemer ‘NIEUW LEVEN’ kan je als fotograaf alles in beeld brengen wat er te zien is en beweegt bij het ontstaan van nieuw leven op deze aarde. Dat kan zowel over mens, dier, plant als boom gaan.


Fotowedstrijd Koekelare: 1 mei t.e.m. 1 oktober 2023

Het thema voor de fotowedstrijd 2023 werd ditmaal aangereikt vanuit de milieuraad, waarvoor dank!

Onder de noemer ‘NIEUW LEVEN’ kan je als fotograaf alles in beeld brengen wat er te zien is en beweegt bij het ontstaan van nieuw leven op deze aarde. Dat kan zowel over mens, dier, plant als boom gaan.

Trek dus de velden of de bossen in, kruip met je fototoestel door je tuin of de natuur, vraag of je de pasgeborene van je vrienden of buren mag fotograferen, ga op de boerderij informeren of ze nieuwe biggetjes, lammetjes of kalfjes verwachten en leg hun geboorte vast. Broeden je kippen schattige kuikentjes uit? Leg het vast! Ook planten, struiken, bomen, … die nieuw leven geven en in bloei staan, kunnen schitterende plaatjes opleveren.

MAAR… gebruik ook je fantasie. Alles wat te maken heeft met, of verwijst naar, nieuw leven kan onder dit thema vallen. Kom dus creatief uit de hoek en verras de jury met jouw interpretatie van het thema. Hoe meer je inzending ‘nieuw leven’ ademt, hoe groter de kans dat je zal scoren.

Veel succes en … alvast benieuwd!

De folder met het wedstrijdreglement kan je hieronder downloaden. De gedrukte versie is verkrijgbaar bij de Dienst Cultuur & Toerisme (in de Brouwerij) en in het gemeentehuis.

(c) foto: Douillette Photography