Fotowedstrijd 2022: nieuw thema is 'Koekelare werkt'

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022 14.42 u.
Je opdracht dit jaar als fotograaf? Breng alles in beeld wat met werken in Koekelare te maken heeft. Mensen aan het werk, machines waarmee gewerkt wordt, de gebouwen waarin de arbeid plaatsvindt, ... Er zijn opnieuw prachtige prijzen te winnen!

We hadden al Koekelare Leeft, Koekelare Rolt, Koekelare Zingt, … en nu komt daar nog ‘Koekelare Werkt’ bij. Het is het thema voor 2022 van de jaarlijkse fotowedstrijd georganiseerd door de cultuurraad.

Je opdracht als fotograaf? Breng alles in beeld wat met werken in Koekelare te maken heeft. Zowel mensen aan het werk, materialen of machines waarmee gewerkt wordt als de herkenbare gebouwen waarin de arbeid plaatsvindt. We denken breed: industrie, middenstand, horeca, onderwijs, zorgsector, landbouw en veeteelt, dienstverlening, bouwsector, …

Neem dus je toestel in de hand en trek op pad naar de plaatsen waar het werk wordt verzet. En dat kan zowat overal zijn, van het dorp naar de wekelijkse markt over de industriezone tot het platteland. Het beroep op zich doet er niet echt toe. Van bakker tot bouwvakker, van molenaar tot betonmolenaar, van landbouwer tot landmeter, van (bier)tapper tot (haar)kapper. Zolang ‘Koekelare werkt’ is alles toegelaten.

Tip: vraag goedkeuring aan een persoon vooraleer je hem of haar fotografeert. Dat is niet alleen hoffelijk, je voorkomt er achteraf ook problemen mee als die persoon zich op je foto
zou herkennen zonder dit te weten.