De Lettertuin

Op onze school komt er elke twee jaar iemand uitleg en informatie geven over Pakistan in de derde graad. Dit land ligt de juf van L6A nauw aan het hart omdat haar roots daar voor een stuk terug te vinden zijn.

Pakistan kan wel wat hulp gebruiken, al is het tegelijkertijd een controversieel land. Moslims hebben nu eenmaal geen al te goede reputatie tegenwoordig. Kinderen moeten er werken in plaats van school te lopen en het werk dat ze verrichten is nog een redelijk zwaar werk op de koop toe (vb. werken in steenbakkerijen).

De taal die er gesproken wordt, is het Urdu. Ook de klederdracht is een beetje anders dan bij ons. Een aantal kinderen mogen dat aan den lijve ervaren. Op het einde van de uiteenzetting vraagt men onze hulp om kinderen in Pakistan dezelfde onderwijskansen te geven. Met wat financiële steun van ons kunnen schooltjes worden gebouwd en hoeven kinderen geen zware arbeid meer te doen om hun gezin te helpen overleven. Onderwijs is de sleutel tot een beter leven. Dat willen we toch voor alle kinderen over de hele wereld? We verkopen telkens pleisters ofwel zelf geweven stoffen tasjes aan onze vrienden en kennissen. Wie tien zakjes of meer verkoopt, krijgt een beloning in de vorm van een Pakistaanse tol. We verzamelen om de twee jaar een mooi bedrag met onze gezamenlijke inspanningen! 

Op de foto staan onze helden van de derde graad die zich hier telkens mee bezig houden.
(vlnr Florence Despiegelaere, Fleur Beauprez, Simby Akhtar, Joël Tuyttens)