Corona update: gemeentelijke maatregelen vanaf zaterdag 25 juli

Gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020 14.56 u.
Naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 23 juli, zijn er op gemeentelijk vlak enkele verfijningen die van kracht zijn vanaf zaterdag 25 juli.

Mondmaskers

Het dragen van een mondmasker is ook verplicht op het recyclagepark, net zoals in alle andere gemeentelijke gebouwen of drukke openbare plaatsen.

Voor wie het trouwens nog niet gedaan zou hebben: de mondmaskers van de federale overheid kun je nog altijd gratis afhalen bij de apotheek. Meer info vind je via https://www.info-coronavirus.be/nl/news/mondmaskers-federale-overheid

Wekelijkse markt

Het circulatieplan blijft van toepassing. De looplijnen worden terug duidelijk aangebracht (met éénrichtingsverkeer in de meeste gevallen). Op iedere in- en uitgang staan er stewards om mensen te helpen bij het correct naleven van de maatregelen.

  • Ingangen via Moerestraat, Brouwerijstraat en Ichtegemstraat
  • Uitgangen via Brouwerijstraat, Ichtegemstraat en Concertplein (naast frituur ’t Smulhoekje)

 

Mondmaskers zijn, zoals federaal bepaald, verplicht. De politie houdt verhoogd toezicht en zal niet langer waarschuwen. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert onmiddellijk een boete.

Lokale contactopsporing

In samenwerking met het triagecentrum van Torhout, waar de coronatesten afgenomen worden voor inwoners van Koekelare, komt er een lokale contactopsporing. Besmette personen krijgen, na hun schriftelijk akkoord, telefoon met de vraag om hun (nauwe) contacten te verwittigen om zich ook te laten testen. Op deze manier kunnen we snel en gericht optreden, mogelijke opflakkeringen in kaart brengen en indijken.

Daarnaast kunnen besmette personen ook nog telefonisch gecontacteerd worden via de federale contactspeurders (via het officiële nummer 02 214 19 19, sms’en via 8811) om besmettingen in kaart te brengen.

Het is belangrijk om hier aan mee te werken, want alleen door samen solidair te zijn, krijgen we het coronavirus klein.