Consultatiecentrum van de huisartsen

Het consultatiecentrum van de huisartsen in de sporthal werd op 19 maart geopend om mensen die mogelijk besmet waren met het coronavirus te helpen. Omdat er de laatste weken minder mensen langskwamen, is het consultatiecentrum van de huisartsen in Koekelare vanaf maandag 4 mei gesloten.

De inwoners van Koekelare die gezondheidsklachten hebben verbonden met het coronavirus worden nu doorverwezen naar het triagecentrum van Torhout.

Bel je huisarts

Heb je gezondheidsklachten met symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus? Veel voorkomende klachten zijn koorts, droge hoest, kortademigheid, vermoeidheid en keelpijn. 
  • Bel tijdens de week altijd eerst naar je huisarts. Belangrijk: ga niet op consultatie bij je huisarts tijdens de spreekuren, maar neem telefonisch contact op.
  • Bel tijdens het weekend (van vrijdagavond 19u tot maandag 8u) naar 1733, het nummer van Huisartsenwachtpost Houtland-Polder, waar Koekelare deel van uitmaakt. Belangrijk: bel dit nummer enkel bij dringende gevallen.
Als dat nodig is, zal je huisarts je doorverwijzen naar het triagecentrum van Torhout voor onderzoek. De huisarts geeft je verdere instructies voor een bezoek aan het triagecentrum. 
Neem zeker je identiteitskaart mee naar het triagecentrum. Kom alleen, een eventuele begeleider wacht best in de auto of buiten (behalve bij kinderen en hulpbehoevenden).