Consultatiecentrum coronavirus van de huisartsen actief

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020 17.28 u.
De Koekelaarse huisartsen engageren zich om samen met het gemeentebestuur de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In sporthal 1 (de oude sporthal) wordt vanaf 19 maart een consultatiecentrum coronavirus van de huisartsen opgericht.

Daar zullen de huisartsen zoveel mogelijk mensen met gezondheidsklachten verbonden met het coronavirus helpen.

Bel je huisarts

Heb je gezondheidsklachten met symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus? Veel voorkomende klachten zijn koorts, droge hoest, kortademigheid, vermoeidheid en keelpijn. 
  • Bel tijdens de week altijd eerst naar je huisarts. Belangrijk: ga niet op consultatie bij je huisarts tijdens de spreekuren, maar neem telefonisch contact op.
  • Bel tijdens het weekend (van vrijdagavond 19u tot maandag 8u) naar 1733, het nummer van Huisartsenwachtpost Houtland-Polder, waar Koekelare deel van uitmaakt. Belangrijk: bel dit nummer enkel bij dringende gevallen.

Maak een afspraak

Als dat nodig is, zal je huisarts je doorverwijzen naar sporthal 1 voor onderzoek. Bedoeling is dat de arts je daar eerst verder onderzoekt, zodat de spoedafdelingen van de ziekenhuizen minder belast worden. 
De huisarts geeft je verdere instructies voor een bezoek aan het consultatiecentrum. Je verneemt hoe je een afspraak kunt maken. Het nummer van het consultatiecentrum zal bereikbaar zijn van 8u tot 18u. 
Neem zeker je identiteitskaart mee naar het consultatiecentrum. Kom alleen naar de arts in het consultatiecentrum. Een eventuele begeleider wacht best in de auto of buiten (behalve bij kinderen en hulpbehoevenden).

Kom niet naar het consultatiecentrum zonder afspraak

Kom enkel naar sporthal 1 als je bent doorverwezen en je een afspraak hebt gemaakt. Er wordt alleen op afspraak gewerkt. Ben je niet doorverwezen of heb je geen afspraak, kom dan niet naar sporthal 1. Laat de artsen in alle rust patiënten onderzoeken en breng jezelf en anderen niet in gevaar.