Boodschappendienst De Kabba

Boodschappendienst De Kabba is er voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf boodschappen te doen door hun leeftijd, om medische redenen of door bijzondere sociale omstandigheden. De boodschappen kunnen in alle winkels gedaan worden, ook buiten de gemeente Koekelare.

Je kunt op twee manieren gebruikmaken van deze dienst:

  • de vrijwilliger overlegt met jou welke boodschappen je wenst en haalt die voor jou in een winkel naar keuze
  • je gaat samen met de vrijwilliger naar een winkel naar keuze en doet zelf de boodschappen

Bib aan huis

Kan je niet meer zelf naar de bibliotheek? Dan kan je een beroep doen op Bib aan huis. Deze dienst maakt deel uit van Boodschappendienst De Kabba.

Je kan op twee manieren gebruikmaken van Bib aan Huis:

  • De vrijwilliger overlegt met jou welke boeken je wil en haalt de boeken voor jou in de bibliotheek
  • je gaat samen met de vrijwilliger naar de bibliotheek en je kiest zelf uit het aanbod

Praktisch

Om lid te worden van boodschappendienst De Kabba, neem je contact op met de maatschappelijk werker. Dat kan telefonisch of tijdens de spreekuren.

Ben je al lid en wil je een vrijwilliger aanvragen, neem dan 48 uur op voorhand contact op met Nathalie Pysson, tijdens de openingsuren aan het onthaal in het Sociaal Huis of telefonisch op het nummer 051 58 10 01.

Kostprijs

Om lid te worden van de Boodschappendienst betaal je 10 euro per jaar en een kilometervergoeding van 0,30 euro per kilometer.

Wanneer je gebruikmaakt van de Boodschappendienst en de Minder Mobielen Centrale bedraagt het lidgeld 15 euro per persoon of 22 euro per koppel. Word je lid vanaf 30 juni dan bedraagt het lidgeld 7,50 euro per persoon of 11 euro per koppel per jaar. Daarnaast betaal je een kilometervergoeding van 0,30 euro per kilometer.

Het lidgeld van de bibliotheek is het eerste jaar gratis. Vanaf het 2de jaar bedraagt het lidgeld 4 euro.