Hulp nodig om belastingaangifte in te vullen?

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024 13.43 u.
FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Daarnaast is er een zitdag op donderdag 13 juni. Hiervoor boek je een afspraak.

Ondersteuning via telefoon

FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

Wens je telefonische hulp? Geef je dan tot uiterlijk eind mei op via:

Het is belangrijk om hierbij volgende gegevens door te geven:

  • Rijksregisternummer
  • Naam – voornaam
  • Postcode
  • GSM (of telefoon)

FOD financiën neemt contact op en maakt een afspraak om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën.

Contacteer je FOD financiën liever rechtstreeks? Bel dan gerust naar het nummer 02 575 56 66 (elke werkdag van 9 tot 17 uur). Hou je identiteitskaart bij de hand. Ook hier zal je een afspraak krijgen om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën.

Zitdag op donderdag 13 juni


Voor wie telefonische ondersteuning niet voldoende is, houdt FOD financiën een zitdag in onze gemeente. De zitdag gaat door in de foyer van CC De Balluchon van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur.

Een afspraak boeken kan via:

Je krijgt een tijdslot toegewezen van 12 minuten waarin één aangifte wordt ingevuld. Je kan je plekje nog reserveren tot 1 juni, maar we raden aan om niet te lang te wachten want de plaatsen zijn beperkt.

Belangrijk: breng alle relevante documenten mee die nodig zijn om je aangifte in te vullen en vergeet ook je identiteitskaart (met pincode) niet. Meld je je aan met een aangifte van een andere persoon, bijvoorbeeld van een familielid? Dan breng je een verklaring van volmacht mee. Als je langskomt op de zitdag, is het niet de bedoeling dat je je inschrijft om telefonische hulp te ontvangen.