Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

Gepubliceerd op maandag 24 april 2023 8.30 u.
FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Daarnaast zijn er twee zitdagen in Huis Proot voor wie telefonische ondersteuning niet voldoende is.

Ondersteuning via telefoon

FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

Inwoners van onze gemeente die telefonische hulp wensen, kunnen zich opgeven tot uiterlijk 12 juni via:

Het is belangrijk om hierbij volgende gegevens door te geven:

  • Rijksregisternummer
  • Naam – voornaam
  • Postcode
  • GSM (of telefoon)

FOD financiën zal contact opnemen en zal een afspraak maken om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën.

Wens je rechtstreeks contact op te nemen met FOD financiën? Dan kan je bellen met deze overheidsdienst via het nummer 02 575 56 66 (elke werkdag van 9 tot 17 uur). Hou je identiteitskaart bij de hand. Ook hier zal je een afspraak krijgen om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën. 

Zitdag op 13 en 15 juni

Voor wie telefonische ondersteuning niet voldoende is, houdt FOD financiën twee zitdagen in Huis Proot (Noordomstraat 2, Koekelare) op:

  • dinsdag 13 juni een volledige dag van 9 tot 12 en van 13 tot 15 uur
  • donderdag 15 juni een halve dag van 9 tot 12 uur

Een afspraak boeken tijdens één van deze zitdagen, kan via:

Je krijgt een tijdslot toegewezen van 12 minuten waarin één aangifte wordt ingevuld. Je kan je plekje nog reserveren tot 12 juni, maar we raden aan om niet te lang te wachten want de plaatsen zijn beperkt.

Belangrijk: breng alle relevante documenten mee die nodig zijn om je aangifte in te vullen en vergeet ook je identiteitskaart niet. Meld je je aan met een aangifte van een andere persoon, bijvoorbeeld van een familielid? Dan dien je een verklaring van volmacht mee te brengen. Als je langskomt op de zitdag, is het niet de bedoeling dat je je inschrijft om telefonische hulp te ontvangen.