Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022 15.48 u.
FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Daarnaast zijn er twee zitdagen in Huis Proot voor wie telefonische ondersteuning niet voldoende is.

Ondersteuning via telefoon


FOD financiën organiseert dit jaar opnieuw telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

Inwoners van onze gemeente die een papieren aangifte in een bruine enveloppe hebben ontvangen en die telefonische hulp wensen, kunnen zich opgeven tot uiterlijk 3 juni via:

Het is belangrijk om hierbij volgende gegevens door te geven:

  • Rijksregisternummer
  • Naam – voornaam
  • Postcode
  • GSM (of telefoon)

FOD financiën zal contact opnemen en zal een afspraak maken om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën.

Wens je rechtstreeks contact op te nemen met FOD financiën? Dan kan je bellen met deze overheidsdienst via het nummer 02 575 56 66 (elke werkdag van 9 tot 17 uur). Hou je identiteitskaart bij de hand. Ook hier zal je een afspraak krijgen om je aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën. Zelf contact opnemen kan nog tot 29 juni. Daarna zal het niet meer mogelijk zijn om geholpen te worden en zal je je aangifte zelf moeten invullen.

Zitdag op 7 en 9 juni


Voor wie telefonische ondersteuning niet voldoende is, houdt FOD financiën twee zitdagen in Huis Proot (Noordomstraat 2, Koekelare) op 7 en 9 juni. Dit telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur.

Een afspraak boeken tijdens één van deze zitdagen, kan via:

Je krijgt een tijdslot toegewezen van 12 minuten waarin één aangifte wordt ingevuld. Je kan je plekje nog reserveren tot 3 juni, maar we raden aan om niet te lang te wachten want de plaatsen zijn beperkt.


Belangrijk
: breng alle relevante documenten mee die nodig zijn om je aangifte in te vullen en vergeet ook je identiteitskaart niet. Meld je je aan met een aangifte van een andere persoon, bijvoorbeeld van een familielid? Dan dien je een verklaring van volmacht mee te brengen. Als je langskomt op de zitdag, is het niet de bedoeling dat je je inschrijft om telefonische hulp te ontvangen.