Artsenkring Houtland Polder zet vrijwilligers van de vaccinatiecentra en triagepost in de bloemetjes

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021 14.18 u.
Omdat de medewerkers van de vaccinatiecentra Gistel en Torhout al enkele maanden het beste van zichzelf geven, nam de artsenkring Houtland Polder het initiatief om ze (letterlijk) in de bloemetjes te zetten.

We kunnen ons niet inbeelden waar we vandaag zouden staan zonder onze vrijwilligers. Bij elke oproep is het enthousiasme heel groot, zowel voor de triagepost in Torhout als voor de vaccinatiecentra in Gistel en Torhout. In uitzonderlijke tijden, verschijnen uitzonderlijke mensen! Een grote dankjewel aan alle vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, is dus zeker op zijn plaats. Niet alleen in de vaccinatiecentra van Gistel en Torhout begeleiden ze bezoekers met de glimlach of bemannen ze vol enthousiasme het callcenter, ze houden ook al meer dan een jaar lang de triagepost mee draaiende. Ze zijn een onmisbare schakel op onze weg naar vrijheid.

De bloemetjes werden aangekocht bij Tordale uit Torhout, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, op het vlak van wonen, werken, leren en ontspannen. Elk jaar organiseren ze een opendeurdag waarbij ze hun eigen gemaakte bloemen verkopen. Door de huidige pandemie kon dit niet doorgaan, op deze manier willen we hen een hart onder de riem steken.

Dr. Luc Willaert, de voorzitter van de artsenkring, kwam op 11 mei met een boeket bloemen naar Tordale en gaf die symbolisch aan Eddy Jonckheere, Ilse Verbandt en Martine Brusseel uit Gistel en aan Kris Vergote, Martine Decorte, Johan Dejonckheere uit Torhout, als bedanking voor het volledige vrijwilligersteam.

“We staan er versteld van hoeveel mensen zich vrijwillig willen inzetten en vinden het dus maar een kleine moeite om op deze manier onze waardering te tonen” aldus Dr. Luc Willaert. “De mensen voelen zich op hun gemak als ze om hun vaccinatie komen en dat is te danken aan het enthousiasme en flexibiliteit van onze vrijwilligers.” 

Wil je zelf ook als vrijwilliger aan de slag? 
Deze zomer zal er nog veel gevaccineerd worden dus we kunnen steeds enthousiaste medische vrijwilligers gebruiken. Registeren als vrijwilliger kan via deze link