Alles wat je moet weten over jouw coronavaccin

Jouw beurt voor een prik? Doen! 

Een vaccin kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en kan dus levens redden. Als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een volledige gemeenschap beschermd. Je bouwt dus mee aan groepsimmuniteit waardoor we vat krijgen op het virus en het uit de samenleving kunnen bannen. 

We streven met onze eerstelijnszone (Koekelare, Kortemark, Torhout, Gistel, Oudenburg en Ichtegem) naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent. Vaccinatie is het belangrijkste middel om de coronapandemie een halt toe te roepen. Doe het dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar!

Wanneer krijg ik mijn prik?

De vaccinatiecampagne is gestart en je laten vaccineren is gratis. Eerst komen de risicopatiënten, 65-plussers en het zorgpersoneel aan de beurt. De rest van de bevolking (18+) mag vanaf juni op een vaccin rekenen. Als jij aan de beurt bent, krijg je van de Vlaamse Overheid een uitnodiging om je te laten vaccineren. Dit gebeurt aan de hand van een oproepingsbrief. Wanneer meer contactgegevens ter beschikking zijn, kan je ook een sms en/of e-mail ontvangen. Je kan bovendien jouw vaccinatiegegevens nakijken via ‘Mijn Burgerprofiel’. Je zal er de datum van je vaccinatie terugvinden en je kan de afspraak via dit platform in één klik bevestigen.

Wat moet je doen op de dag van je vaccinatie?

 • Breng je oproepingsbrief en je identiteitskaart mee!
 • Draag een chirurgisch masker, GEEN stoffen masker of bandana/sjaal.
 • Je krijgt een vaccinatie in je bovenarm, zorg dus voor een kledingstuk met korte mouwen onder je trui of jas.
 • Kom alleen, behalve als je hulp nodig hebt. Ook kinderen laat je thuis.
 • Neem je medicatie? Breng je medicijnenlijst mee.
 • Kom op tijd: niet te vroeg of te laat, zodat het vaccineren vlot kan verlopen.
 • Ben je ziek en/of heb je koorts? Contacteer dan het vaccinatiecentrum via 0800 29 668. Er wordt samen gekeken om een nieuw vaccinatiemoment in te boeken.

Jouw route naar het vaccinatiecentrum

Met de wagen of de fiets

Het vaccinatiecentrum De Mast (Industrielaan 2, 8820 Torhout) is vlot bereikbaar vanuit Koekelare met de wagen of de fiets. Er is gratis parking voorzien en er werd gezorgd voor een extra fietsstalling aan de ingang van het centrum. Er werd ook bijkomende signalisatie geplaatst om het vaccinatiecentrum te bewegwijzeren.

Een korte wegomschrijving:

 • Rij via de Diksmuidebaan Torhout binnen.
 • Rij tot aan de rotonde Vredelaan/Oostendestraat/Noordlaan.
 • Ga de rotonde op en neem de derde afslag (Noordlaan).

! Opgelet ! Op de Noordlaan zijn momenteel wegenwerken bezig. Hou rekening met de huidige verkeerssituatie en volg de gele belijning. Het vaccinatiecentrum en de triagepost blijven tijdens de werken vlot bereikbaar.

 • Rij rechtdoor op de Noordlaan.
 • Rij voorbij het kruispunt met de Aartrijkestraat.
 • Neem na het kruispunt de eerste straat rechts (Industrielaan).
 • Rij nog een stukje door tot je vaccinatiecentrum De Mast aan je rechterkant bereikt.

Geen vervoer? Geen nood!

Mensen die niet in staat zijn om zelf naar het vaccinatiecentrum te gaan (met de bus, taxi, vrienden, familie, wagen, fiets…) kunnen een vereenvoudigde inschrijving aanvragen voor de Minder Mobielen Centrale. Je moet niet aan de inkomstenvoorwaarde voldoen. Je betaalt geen lidgeld, enkel een éénmalige administratieve kost van 1 euro. Daarnaast betaal je de gewone kilometerprijs (en eventuele wachtvergoeding) zoals anders. Wie lid is, kan uiteraard ook naar het vaccinatiecentrum, zonder de 1 euro te betalen. Heb je je oproepingsbrief gekregen en wil je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale? Contacteer dan het Sociaal Huis via sociaalhuis@koekelare.be of op het nummer 051 58 10 01.

Hoe verloopt de vaccinatie?

 • Je meldt je aan bij het onthaal waar je identiteitskaart wordt gecheckt.
 • Voor je doorloopt naar de vaccinatieruimte, geeft een medewerker meer informatie over het vaccin. Je medische voorgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand worden overlopen. Er wordt meteen ook een afspraak ingepland voor je volgende inenting.
 • Je mag na de vaccinatie een kwartier rusten in de wachtruimte, tenzij anders aangegeven door de verpleegkundige of arts.

Heb je nog vragen over de vaccinatie? 

Op www.laatjevaccineren kan je heel wat info vinden.

Voor medische vragen kan je steeds bij je huisarts terecht.

Heb je hulp nodig bij het verplaatsen van je afspraak? Dan kan je steeds terecht bij het callcenter via het gratis nummer 0800 29 668 (maandag tot vrijdag, 8.30 tot 17.00 uur).

Een overzicht van de vaccinatiegraad per eerstelijnszone vind je hier.

Ook nadat je gevaccineerd bent, blijft het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen!