Dag van de Natuur: voorstelling nieuwe 'Arenbergwandeling'

Op 26 en 27 november is het de 'Dag van de Natuur'. Speciaal voor de gelegenheid lanceren Natuurpunt, Agentschap voor Natuur en Bos en de Dienst Toerisme Koekelare een nieuwe wandeling die de bossen verbindt met het centrum en onderweg enkele mooie stukjes lokale geschiedenis blootlegt.

We verkennen tijdens deze tocht de zuidkant van Koekelare. Langs de uitlopers van het Plateau van Wijnendale bereiken we de enige echte Koekelaarse wijngaard. Via eeuwenoude wegen stappen we dan naar de bossen die eigendom waren van de adellijke familie van Arenberg. Hier maken we kennis met de Koekelare-den en relicten uit de Eerste Wereldoorlog. Een stevige wandeling vol natuur en een flinke snuif cultuur. Trek je wandelschoenen alvast maar aan!

De Arenbergwandeling zal beschikbaar zijn via de website van Toerisme Koekelare (gratis) en bij de Dienst Toerisme (1 euro; geprinte wandelkaart met route en uitleg). De route start en eindigt aan de Brouwerij, is volledig bewegwijzerd en bedraagt 14,8 kilometer.

Wie als eerste over een gedrukte wandelkaart wil beschikken, kan hiervoor terecht in de bibliotheek op zaterdag 26 november van 10 tot 12 uur.

Meer info: www.toerismekoekelare.be/arenbergwandeling, cultuurentoerisme@koekelare.be of 051 61 04 94

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 1,00

Waar

Dienst Cultuur & Toerisme

Organisatie

Dienst Cultuur & Toerisme Koekelare

Filter op categorie