Zomerexpo Kerk Zande: Jeffrie, Lieve Dejonghe, David Smulders, Yves Adams

De kerk van Zande vormt een apart onderdeel binnen 'Kunstdorp Koekelare'. Tot 31 augustus exposeren 4 topkunstenaars hun werk in een meer dan pittoresk kader.

Jeffrie
Sinds begin jaren 70 maakt de Torhoutse kunstenaar Jeffrie (Devriese) zowel in binnen- als buitenland kunst in brons voor tuin en huiskamer, maar ook monumentale werken. Hij is steeds op zoek naar nieuwe materies, nieuwe vormen en nieuwe kleuren. De drang naar vrijheid krijgt nog meer vorm wanneer Jeffrie vleugels creëert aan diverse werken, alsof je ze zou kunnen ontrafelen, ontvouwen en het interne ervan opzoeken.

Lieve Dejonghe
Lieve Dejonghe maakt onrealistisch-realistische olieverfschilderijen. Inhoudelijk gelaagd en vol details: je kijkt en ziet telkens méér! Schilderen hoort voor Lieve bij het leven zoals ademen. Ze woonde als kind in Eernegem en werkte de voorbije 26 jaar in Temse. In 2010 mocht ze België vertegenwoordigen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai. Met deze uitzonderlijke expo keert ze terug naar de streek van haar roots. Het pittoreske kerkje van Zande verleidde haar meteen om deel te nemen…

David Smulders
David Smulders uit Oostende is constructief schilder, tapijt- en textielontwerper, graficus, beeldhouwer, multi-artiest. Zijn grootouders en familie waren bekende siersmeden uit het Brusselse. In zijn constructieve creaties is hij steeds op zoek naar een grafisch evenwicht in vorm en stijl. Hij volgde grafische wetenschappen en vrije grafiek. Zijn voornaamste inspiratiebronnen zijn muziek, architectuur en mode. Met deze 3 pijlers ontwikkelde David door de jaren heen een eigen, persoonlijke stijl.

Yves Adams – Tussen schemer en dageraad
De in Zande wonende natuurfotograaf Yves Adams maakt het geheel af met een aantal schitterende natuurfoto's op groot formaat rond de kerk. Zijn werk verschijnt in tal van tijdschriften en boeken. De foto van zijn gele pinguïn genomen in Antarctica ging viraal en verscheen zelfs in de internationale versie van National Geographic. Maar ook dichter bij huis capteerde hij talrijke prachtplaatjes, hier o.m. in de Westhoek, IJzervallei en IJzermonding, Scheldevallei en Engeland. Yves reist de planeet af – vaak als begeleider van fotoreizen – naar de meest wonderlijke plekken en wil door zijn foto's deze schoonheid met iedereen delen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Dienst Cultuur & Toerisme Koekelare

Filter op categorie