Astrid (Troubadour) & Guido (Belcanto) 'In de kronkels van mijn geest'

Groot nieuws! Lokale muzikante Astrid Accordeon mag het voorprogramma van Guido Belcanto verzorgen en enkele liedjes meezingen in zijn nieuwe programma.

'Astrid Troubadour' is het gloednieuwe project van Astrid met haar muzikale gekkerds. Ze brengen een passionele ode aan hun favoriete Nederlandstalige kleinkunstzangers: Toon Hermans, Ramses Shaffy, Miel Cools, Liesbeth List, Herman van Veen, Guido Belcanto, Hugo Raspoet, Della Bosiers, Jacques Brel, ...). Meteen kippenvel als ze – na twee jaar coronacrisis – met Wannes Van de Velde zingt: “Hier ben ik terug. Hier ben ik terug met mijne moed en mijn twee handen. De zanger met zijn stem en zijn verhaal. Een muzikale Don Quichot der Lage Landen, op zijne doortocht langs de wegen van de taal.” Hier en daar duikt ook een eigen nummer op…

Daarna komt de grootmeester van het levenslied zijn nieuwe album voorstellen. 35 jaar na zijn debuut staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo'n 300 liederen en is Guido Belcanto één van de boegbeelden van het Vlaamse lied. 2019 was wellicht het meest succesvolle jaar in zijn carrière, met zowat 100 concerten, opname in de Eregalerij van Radio 2 en publicatie van de driedubbele CD 'Een zanger moet trachten pijn te verzachten'.

In 2020 werd alles anders. Ook zangers moesten 'in hun kot' blijven. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef er een half jaar in gedwongen ballingschap. Dit gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven, in een roes die hem sedert lang niet meer gegeven was. Of zoals hij het zelf zegt: ”Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest, in de kronkels van mijn geest.”

In Koekelare zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende, troostende humor.

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00

Waar

Organisatie

Cultuurdienst Koekelare

Filter op categorie