Het Prethuis - De Quaghebeurs LAATSTE TICKETS Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

10 jaar Het Prethuis:
In 2012 zag Het Prethuis het levenslicht en creëerden ze hun eerste (WestVlaamse) komedie 'Van kwoad nor erger' van de hand van Jeroen Maes. Het bleek meteen een schot in de roos. Een toer volgde alsook een herneming omdat de vraag naar tickets bleef stijgen. Ondertussen zijn we 10 jaar verder en heeft Het Prethuis vaste voet aan de grond in het Vlaamse theaterlandschap, ook het publiek is danig vermenigvuldigd. Daarom is er besloten om het jubileumjaar te starten met een herneming van de bijzonder originele en destijds zeer goed onthaalde komedie 'De Quaghebeurs'. Velen die het destijds zagen willen het graag terug zien en de talrijke nieuwe bezoekers van Het Prethuis wensen het dolgraag voor de eerste keer te zien. Redenen genoeg om de 4 broers Quaghebeur weer op pad te sturen.

Korte inhoud:
Willy Quaghebeur, eigenaar van de Brasserie 'Petit Paris', komt te overlijden. De 4 kinderen worden op de hoogte gebracht en ze ontmoeten elkaar bij de kist van 'voader'. Ze hebben elkaar jaren niet meer gezien, ook de relatie met hun vader was op zijn zachts gezegd 'koel' te noemen. Maar wat is er allemaal gebeurd met de zonen 'Quaghebeur', en wat met de enige dochter? Sappige verhalen over vroeger komen naar boven. En wat met het nalatenschap, met de Brasserie, ... maar vooral het goud van moeder? Zit het mee in de kist? Is een minnares ermee gaan lopen? Vragen waar we allemaal een antwoord op krijgen. Zeker als blijkt dat 'Voader Quaghebeur' wel een heel origineel testament heeft bedacht. 'De Quaghebeurs' is een heerlijke situatiekomedie met verrassende elementen en wendingen. De onderlinge verhoudingen werken danig op de lachspieren. En dat allemaal geserveerd in het sappig West-Vlaams!

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

Mensen met een beperkt(er) budget die in aanmerking komen voor de 'Kansenpas', kunnen korting krijgen op de ticketprijs van de gemeentelijke voorstellingen in de Balluchon. Voor alle voorwaarden kun je terecht bij het Sociaal Huis.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00

Waar

Organisatie

Cultuurdienst Koekelare

Filter op categorie