Lezing 'De Jeugd is Tegenwoordig'

Pedro De Bruyckere schetst in deze lezing een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk. Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt: iedereen dus.

Hedendaagse jongeren zijn zo braaf, meneer. En o zo asociaal: altijd maar aan het computeren… Of toch niet? De nieuwe generatie is in elk geval anders. Opgegroeid met een smartphone in de hand, een computer naast hun bed en een koptelefoon rondom de oren. Maar misschien zijn ze slimmer, en sneller? Zakelijker? Zijn ze echt poeslief, te weinig sociaal geëngageerd? Of engageren ze zich gewoon op een andere manier dan de vorige generaties? 

Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt Pedro De Bruyckere volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren en hoe zij aankijken tegen én worden ervaren door ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom je als gids moet durven uitleg geven. Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt: iedereen dus.

De deelname is gratis maar inschrijven is verplicht aan de balie van het Sociaal Huis of via e-mail naar sociaalhuis@koekelare.be of op het nummer 051 58 10 01.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie