Tweede editie kunst- en cultuurmarkt 'KoekelArt'

Het Concertplein en Huis Proot in Koekelare vormen op zondag 18 augustus het decor voor de tweede editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt 'KoekelArt', georganiseerd door de cultuurraad. Zowel lokale kunstenaars, verenigingen en artiesten krijgen de kans om zichzelf opnieuw in de kijker te stellen.

“Na de succesvolle editie van 2017, was iedereen er van overtuigd om een vervolg te breien aan het concept van een kunst- en cultuurmarkt”, opent Isabelle Terwagne. Zij is lid van de cultuurraad en een van de drijvende krachten achter 'KoekelArt'.

“Dit jaar hebben we er voor gekozen om naast het Concertplein ook Huis Proot open te stellen voor mensen die een beroep willen doen op panelen om een en ander tentoon te stellen. Dat is praktisch veel gemakkelijker dan op het Concertplein. Een rode loper vormt de feestelijke verbinding tussen beide locaties”, vervolgt Isabelle.

Op zondag 18 augustus zijn bezoekers vanaf 10 uur welkom en kunnen ze in een ongedwongen, gezellige sfeer kennismaken met het artistiek talent dat Koekelare en omstreken te bieden heeft. Ondertussen is er straatanimatie verzorgd door 'De Peetjes' en zorgen lokale artiesten op een vrij podium voor de muzikale noot. Derek, bekend van Derek & The Dirt, sluit het geheel af met Franse chanson in zijn 'Place Musette'.

“Ik ben enorm blij dat we dit kunnen realiseren dankzij een gedreven en gemotiveerde groep mensen met een hart voor cultuur. Het Concertplein en Huis Proot zullen ongetwijfeld terug transformeren in onze eigen Petit Montmartre”, vult schepen voor cultuur Jessy Salenbien verder aan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

Cultuurraad Koekelare

Filter op categorie