Expositie Sabine Van Eynde (glaskunst) samen met Etienne Jammaers (schilderijen in acryl

Galerie De Sterre exposeert glaskunst van Sabine Van Eynde samen met Etienne Jammaers (schilderijen in acryl)


We verwelkomen u graag in Galerie De Sterre waar kunst en ontmoeting samenkomen voor een onvergetelijke ervaring!


Mønscapes 2024.


De landschappen die de kunstenaar Etienne Jammaers schildert geven de relatie weer tussen de uitgestrektheid van de natuur enerzijds en de onbeduidendheid van de menselijke aanwezigheid anderzijds, tussen de onveranderlijke oerkrachten en de vluchtige ingrepen van de mens …


Elke penseelstreek is een reflectie van die delicate dans. Landschappen die als vensters uitgeven op de tijdloze, altijd voortdurende strijd tussen menselijke ambitie en de veerkracht van de natuurlijke wereld.


Door de tegenstelling tussen weidse vergezichten en een zuinige suggestie van menselijk leven, tracht hij een gevoel van nederigheid en introspectie op te roepen bij de kijker, hen uitnodigend om de voorbijgaande aard van menselijke inspanningen te overdenken tegen de achtergrond van eeuwige landschappen. Zijn schilderijen dienen als herinnering aan de vergankelijkheid van menselijke constructies en dagen ons uit om onze plaats binnen het bredere weefsel van het bestaan te heroverwegen.


Het doel van Etienne Jammaers is niet om de betekenis van de menselijke aanwezigheid binnen landschappen te minimaliseren, maar om de veerkracht van de natuur te vieren en een dieper inzicht van onze plaats daarin te bewerkstelligen. Via zijn kunst hoopt hij ontzag in te boezemen voor de landschappen die ons in leven houden en een gevoel van rentmeesterschap te stimuleren voor de kwetsbare ecosystemen die onze wereld vormgeven.


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

Organisatie

Galerie De Sterre

Filter op categorie