Naar inhoud

Wegen- en rioleringswerken Sterrestraat, Oostmeetstraat en Stationsstraat

wegenwerken

Eind november gingen de wegen- en rioleringswerken in de Sterrestraat (tussen de Zuidstraat en de Nieuwstraat), de Oostmeetstraat (tussen de Sterrestraat en het kruispunt met de Noordomstraat) en de Stationsstraat van start. Deze werken verlopen in verschillende fasen en in een eerste fase wordt enkel in de Stationsstraat gewerkt.

De Sterrestraat en de Oostmeetstraat krijgen een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe rijweg en voetpaden. In de Stationsstraat worden enkel de voetpaden vernieuwd.

Voor de nv Verhelst Aannemingen uit Oostende met de wegenwerken begint, vernieuwen de nutsbedrijven alle water-, distributie-, elektriciteits- en gasaansluitingen. De Stationsstraat komt hierbij eerst aan de beurt. Tijdens deze werken kan je niet parkeren in de Stationsstraat en is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. In de kerstvakantie liggen de werken stil en kan er normaal geparkeerd en gereden worden.

Na de kerstvakantie gaan de werken in de Stationsstraat verder en vernieuwt Infrax het elektriciteits-, distributie- en gasnet in de Oostmeetstraat tussen de Noordomstraat en de Sterrestraat. Vanaf 12 februari worden de voetpaden in de Stationsstraat definitief aangelegd en wordt de renovatie van het kruispunt Stationsstraat-Noordomstraat aangevat. Dat kruispunt zal tot 12 maart 2018 afgesloten blijven.

Op 12 maart beginnen de werken in de Oostmeetstraat vanaf het kruispunt Oostmeetstraat-Noordomstraat. In de volledige Noordomstraat zal dan terug verkeer mogelijk zijn en het kruispunt met de Dorpsstraat de Sterrestraat blijft zo lang mogelijk open.

Meer informatie over het verdere verloop van de werken volgt van zodra de planning van deze werken concreet is. De planning van de werken kan immers steeds wijzigen door onverwachte weers- of werfomstandigheden. De streefdatum om het hele project af te werken is de start van het bouwverlof in de zomer van 2018.

Voor meer informatie over de werken kan je contact opnemen met Bart Inghelbrecht van de technische dienst op het nummer 051 61 04 93 of via bart.inghelbrecht@koekelare.be.

datum van het bericht: vrijdag 24 november 2017