Naar inhoud

Kom kennismaken met Koekelare!

Velen die voor het eerst in Koekelare komen zijn aangenaam verrast. Mensen die er na vele jaren nog eens terugkomen spreken van een totale verandering.

Koekelare kende de jongste decennia dan ook een opmerkelijke evolutie. De dorpskernrenovatie gaf het centrum een totaal ander uitzicht. Tal van projecten hebben de leefbaarheid van de gemeente gevoelig verhoogd. Koekelare is gekend voor haar doordachte ruimtelijke ordening, haar stedenbouwkundige vernieuwing, haar actief sociaal huisvestingsbeleid en de algemene verfraaiing van het openbaar domein. De gerestaureerde Brouwerij, het Fransmansmuseum en de onmiddellijke omgeving zijn een bezoekje zeker waard.

De jongste jaren werd het aanbod aan gemeenschapsvoorzieningen nog verder verruimd. Het kinderopvangcentrum 'De Buidel' en de gloednieuwe cultuurzaal 'De Balluchon' zijn daar mooie voorbeelden van. Ondertussen werd ook de nieuwe vleugel van het gemeentehuis in gebruik genomen. We zijn ervan overtuigd dat dat de dienstverlening voor onze inwoners nog heeft verbeterd.

Met deze website willen wij geactualiseerde informatie over onze gemeente aanbieden aan zowel inwoners als bezoekers.

Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen? Bezorg ze ons!

Patrick LANSENS, burgemeester